A sikeres kiadvány elkészítéséhez kérjük tartsa be a következő utasításokat.

A konferencia kiadvány elektronikusan fog megjelenni, a cikkek magyarul vagy angolul is készülhetnek, de a magyar nyelv a preferált.

A kéziratokat vagy az MS Word minta, vagy a Latex minta alapján kell elkészíteni és PDF formátumban feltölteni a megadott helyre a határidőig. A dolgozatok megfelelő műszaki információt kell hogy tartalmazzanak a háttér, a saját hozzájárulás és az eredmények bemutatása és elemzése révén, megfelelő hivatkozások felhasználásával.

A dolgozatok maximális hossza 16 oldal, elkészítésüknek főbb lépései:

 

1. lépés: A PDF verzió elkészítése

Minden cikket a mintafájlok szerint kell elkészíteni és PDF formátumra konvertálni A4-es méretben. Kérjük ellenőrizzék, hogy a PDF fájlok nyomtatásban is megfelelőek, rosszul formázott cikket nem tudunk megjelentetni.

A dolgozat lehetőleg magyar nyelven készüljön. Amennyiben már valahol megjelent tartalmat szándékoznak a konferencián előadni, az első oldalon a korábbi megjelenésre való referenciát kell elhelyezni a lábjegyzékben.

Ha a Kuba Attila díjra is pályázik valamelyik szerző, akkor azt a lábjegyzékben szintén jelezni kell (csakúgy, mint majd a feltöltés során az elektronikus rendszerben).

 

2. lépés: A cikk feltöltése a CMT konferencia rendszerbe

Minden PDF fájlt a CMT bírálati rendszerbe kell feltölteni.

Normál esetben a Main Conference track-et kell választani, a Kuba Attila díjra pályázók viszont a Kuba Attila track-be töltsék fel a cikket. Amennyiben itt bármilyen probléma jelentkezne, kérjük e-mailen jelezze a szervezőknek.

Csak az elfogadott cikkek kerülnek bele az online kiadványba, a korábban megjelent cikkek szerzőjogi okok miatt csak a konferencián kiadott anyagban lesznek elérhetőek. Kiegészítő anyagokat nem áll módunkban megjelentetni.

 

3. lépés: A bírálati folyamat

Minden cikket a címe és a kivonata alapján kiválasztott Programbizottság tagok fognak elbírálni, szükség esetén újabb bírálókat bevonva. A bírálat során a teljes cikket figyelembe fogják venni, a bírálatok alapján meghozott döntésről a szerzők e-mailben értesülnek.

A bírálatokat a CMT rendszeren keresztül lehet majd elolvasni.

 

4. lépés: A cikk végleges (camera-ready) verziójának elkészítése és benyújtása

Az elfogadott cikkeket a bírálók javaslatai alapján a korábbi mintafájlok és iránymutatások szerint kell véglegesíteni.

Abban az esetben, ha a cikk alapvetően már korábban publikált eredményeket közöl, továbbra is fel kell tüntetni az eredeti forrást hivatkozás formájában az első oldalon a lábjegyzetben. Figyelem: a Kuba Attila díjra vonatkozó bejegyzést viszont törölni kell!

A dolgozat forrás fájlait és a PDF fájlt egyaránt fel kell tölteni a CMT-re ZIP formátumban.

A maximum fájlméret 10MB. Ellenkező esetben e-mailen kell a ZIP-re való hivatkozást elküldeni.